Renee Groothand, psycholoog/psychotherapeut

Opleiding
Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Daarna heb ik de vierjarige postdoctorale opleiding tot psychotherapeut gedaan.
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging Groeps Psychotherapie (NVGP) als specialistisch groepspsychotherapeut. Tegelijkertijd ben ik gaan werken volgens de Mentaliserend Bevorderende Therapie (MBT) en ik heb hiervoor diverse cursussen en supervisies gevolgd binnen MBT-NL. Dit is een bewezen effectieve behandelvorm voor mensen met een (beginnende) borderlinepersoonlijkheidsstoornis.
In 2018 heb ik de EMDR opleiding gedaan. Deze afkorting staat voor Eye Movement Desensitisation Therapy, dit is een effectieve behandelvorm voor klachten na het meemaken van een trauma. Voor meer informatie, klik hierĀ 

Binnen relatietherapieen werk ik vanuit het Emotion Focused Therapie (EFT) kader, een wetenschappelijk bewezen therapievorm. Voor meer informatie, klik hier.

Ervaring
Ik heb na het afronden van mijn universitaire studie gewerkt binnen de GGZ op verschillende afdelingen en zodoende ervaring opgedaan met poli-klinische (ambulante), dagklinische en klinische zorg. Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk en heb ik mijn netwerk opgebouwd met andere zorg professionals in en rondom Alkmaar. Ik heb een goed gekeurd kwaliteitsstatuut op de praktijk liggen ter inzage.

Ik werk samen met Jelke van Eeuwijk, kinder- en jeugdpsychiater. Dit maakt het mogelijk om ook multidisciplinaire zorg te bieden. Dit betekent dat we ieder een deel van de behandeling op ons nemen ieder vanuit ons eigen vakgebied. Samen geven wij groepspsychotherapie aan jongvolwassenen.

Meer informatie over Jelke en wat zij doet, vind je op haar website klik hier