Renee Groothand, psycholoog/psychotherapeut voor kind en jeugd

Opleiding
Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met als afstudeerrichting ‘ontwikkelingspsychologie’, waarin ik veel leerde over de ontwikkeling van kinderen.
Daarna kreeg ik de kans om een vierjarige postdoctorale opleiding tot psychotherapeut te doen met als specialisatie “Kind en Jeugd” aan de Rino Groep in Utrecht.
Sinds 2013 werk ik op een afdeling waarbij groepspsychotherapie leidend is en ben ik me hierin gaan specialiseren. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging Groeps Psychotherapie (NVGP). Tegelijkertijd ben ik meer gaan werken volgens de Mentaliserend Bevorderende Therapie (MBT) en ik heb hiervoor diverse cursussen en supervisies gevolgd binnen MBT-NL. Dit is een bewezen effectieve behandelvorm voor mensen met een (beginnende) borderlinepersoonlijkheidsstoornis.
In 2018 heb ik de EMDR opleiding gedaan. Deze afkorting staat voor Eye Movement Desensitisation Therapy, dit is een effectieve behandelvorm voor klachten na het meemaken van een trauma. Voor meer informatie, klik hier 

Ervaring
Ik heb na het afronden van mijn universitaire studie gewerkt binnen de GGZ op verschillende afdelingen en zodoende ervaring opgedaan met poli-klinische (ambulante), dagklinische en klinische zorg.

 

Ik werk samen met Jelke van Eeuwijk, kinder- en jeugdpsychiater. Dit maakt het mogelijk om ook multidisciplinaire zorg te bieden. Dit betekent dat we ieder een deel van de behandeling op ons nemen ieder vanuit ons eigen vakgebied. Meer informatie over Jelke en wat zij doet, vind je op haar website klik hier