Renee Groothand, psycholoog/psychotherapeut

Opleiding
Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met als afstudeerrichting ‘ontwikkelingspsychologie’, waarin ik veel leerde over de ontwikkeling van kinderen.
Daarna kreeg ik de kans om een vierjarige postdoctorale opleiding tot psychotherapeut te doen met als specialisatie “Kind en Jeugd” aan de Rino Groep in Utrecht.
Doordat ik in 2013 ben gaan werken op een afdeling voor (jong) volwassenen waarbij groepspsychotherapie leidend was, ben ik me hierin gaan specialiseren. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging Groeps Psychotherapie (NVGP). Tegelijkertijd ben ik gaan werken volgens de Mentaliserend Bevorderende Therapie (MBT) en ik heb hiervoor diverse cursussen en supervisies gevolgd binnen MBT-NL. Dit is een bewezen effectieve behandelvorm voor mensen met een (beginnende) borderlinepersoonlijkheidsstoornis.
In 2018 heb ik de EMDR opleiding gedaan. Deze afkorting staat voor Eye Movement Desensitisation Therapy, dit is een effectieve behandelvorm voor klachten na het meemaken van een trauma. Voor meer informatie, klik hier 

Ervaring
Ik heb na het afronden van mijn universitaire studie gewerkt binnen de GGZ op verschillende afdelingen en zodoende ervaring opgedaan met poli-klinische (ambulante), dagklinische en klinische zorg. Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk en heb ik mijn netwerk opgebouwd met andere zorg professionals in en rondom Alkmaar. Ik heb een goed gekeurd kwaliteitsstatuut op de praktijk liggen ter inzage.

Ik werk samen met Jelke van Eeuwijk, kinder- en jeugdpsychiater. Dit maakt het mogelijk om ook multidisciplinaire zorg te bieden. Dit betekent dat we ieder een deel van de behandeling op ons nemen ieder vanuit ons eigen vakgebied. Meer informatie over Jelke en wat zij doet, vind je op haar website klik hier